De slapende goden/Sueños y otras mentiras

Cees Nooteboom

De slapende goden/Sueños y otras mentiras

Ergo Pers, 2005

Inzender Rein Ergo

Plaats van uitgave Gent

Vertaler Pierre Gallissaires en Jan H. Mysjkin

Vormgever Rein Ergo en Jürgen Partenheimer

Illustrator Jürgen Partenheimer

Oplage 66

Aantal bladzijden 56

Afmetingen 28,5 × 38,5 cm

Letter Frutiger

Papier binnenwerk Waterford Saunders 190 grs.

Druk binnenwerk boekdruk en lithografie

Papier omslag BFK Rives 270 grs.

Druk omslag boekdruk en ets

Binder Rein Ergo

Bindwijze genaaid-gebrocheerd, foedraal in mat doorzichtig perspex

De Ergo Pers staat bekend als het onbetwiste bolwerk in de Lage Landen van de grote traditie van de luxueuze, Franse bibliofilie, met haar indrukwekkende reeks van uitgaven van oorspronkelijke grafiek vergezeld van niet eerder uitgegeven literaire teksten. Het gebruik van exclusieve papiersoorten, bijzondere banden en cassettes, royale formaten, en de toepassing van diverse druktechnieken bij dezelfde productie zijn de Ergo Pers toevertrouwd.
De slapende goden/Sueños y otras mentiras is niet alleen een fraai voorbeeld van hedendaagse boekkunst, het is tegelijk verrassend vernieuwend van concept en ontwerp. De keuze van de heldere, koele maar tegelijk elegante Frutiger als tekstletter, en het sobere maar toch monumentale typografische ontwerp voor de tekstpagina’s, verlenen de trefzekere tekeningen en hun kleuren alle ruimte.
Het geraffineerde, zowel in boekdruk als met de etspers uitgevoerde, beslist gedurfde omslag geeft deze kunstuitgave een stralende presentatie waarmee de boekkunst-traditie als het ware nieuw leven wordt ingeblazen.

Mooi Marginaal