Moerbeivlekken

Piet Gerbrandy

Moerbeivlekken

Atalanta Pers, 2010

Inzender René Bakker

Plaats van uitgave Baarn

Vormgever René Bakker

Illustrator René Bakker

Oplage 80

Aantal bladzijden 24

Afmetingen 27,5 × 22,5 cm

Letter Adobe Garamond Pro, Arial, Myriad Pro

Papier binnenwerk Curious Particles 150 grs

Druk binnenwerk piëzoprint

Papier omslag Keykolour wit 300 grs

Druk omslag piëzoprint

Bindwijze genaaid gebrocheerd door Tineke Bakker-Overeem, omslag tegen­geplakt met bruin Butterfly 250 grs

Volgens het inzendformulier uitgevoerd in piëzoprint, een vorm van inkjet printing. Dat daarmee prachtige resultaten bereikt kunnen worden, blijkt wel uit deze strak vormgegeven uitgave.
De titel, ‘Moerbeivlekken – een pover lied’, is een understatement: het is zeker géén pover lied, maar een meeslepend gedicht van de classicus, poëziecriticus en dichter Piet Gerbrandy. Een feest om te lezen, een feest om naar te kijken. Wel zorgen voor schone handen! Het gebruikte omslagkarton is buitengewoon besmettelijk, en het geringste vlekje zou afbreuk doen aan het geheel. Dat moerbeivlekken erom bekend staan dat ze nauwelijks te verwijderen zijn, moge een extra waarschuwing zijn. Het papier van het binnenwerk, ‘Curious particles’, is prachtig en vormt één geheel met de kleur van het omslagkarton en de eenvoudige decoratie.
De wijze opmerkingen, op elke pagina als onderste regel in bruin geprint, lijken op het eerste gezicht wat overbodig, maar zijn in feite de cliché’s en dooddoeners waaromheen Gerbrandy zijn fantastische lied bouwt.

Mooi Marginaal