Probeer een beetje goed over me te denken

Jente Posthuma

Probeer een beetje goed over me te denken

AFdH Uitgevers, 2016

Inzender Martien Frijns

Plaats van uitgave Enschede/Doetinchem

Vormgever Martien Frijns

Omslagontwerper Martien Frijns

Illustrator Bas Uterwijk

Oplage 800

Aantal bladzijden 64

Afmetingen 14,8 × 10,5 cm

Letter DTL Haarlemmer, Trinité

Papier binnenwerk EOS Romandruk 2.0 90 grams

Druk binnenwerk offset

Papier omslag Munken Lynx Rough 170 grams

Druk omslag offset

Drukker Gianotten Printed Media, Tilburg

Binder Stronkhorst Boekbinders, Groningen

Bindwijze genaaid gebrocheerd met open rug

Meer dan tien jaar geleden richtten Paul Abels, Martien Frijns en Bert de Haan AFdH Uitgevers op, om de zeer korte verhalen van A.L. Snijders uit te kunnen geven. De uitgeverij is genoemd naar de eerste letters van hun namen. Het is een klein fonds, met toch al meer dan 100 titels.
Dit boekje komt uit de 250+-reeks — kleine boekjes op postkaartformaat — bedoeld om korte verhalen optimaal te presenteren. De vormgeving van Martien Frijns maakt van deze uitgave een waarachtig pareltje en de jury wilde dit in offset gedrukte boek daarom toch graag selecteren.
Jente Posthuma, bekend van haar debuut ‘Mensen zonder uitstraling’, maakte haar tweede boek samen met haar man, de fotograaf Bas Uterwijk. ‘Probeer een beetje goed over mij te denken’ bundelt de foto’s die hij maakte na de zelfmoord van zijn vader, met de door haar neergeschreven herinneringen. De titel zijn de laatste woorden uit de afscheidsbrief. Beeld en tekst vullen elkaar wonderwel aan en er mag hier en daar ook eens gelachen worden.
Dit pareltje werd door Gianotten in Tilburg perfect gedrukt, al valt het op dat de cover een tikje schuin staat omdat het binnenwerk schuin gesneden is. Het kleinood werd genaaid gebrocheerd met een open rug en het los stofomslag zit om het binnenwerkpapier heengevouwen. Voor het zetwerk gebruikte Martien Frijns de mooie DTL Haarlemmer.