Spokerij op de Geldersekade

Arthur van Norden, Emma van den Hurk (eindtekst)

Spokerij op de Geldersekade

Uitgeverij Lastage, 2017

Inzender Arthur van Norden

Plaats van uitgave Amsterdam

Vormgever Barabara Wichers Hoeth

Omslagontwerper Jeroen Beets

Illustrator 10 kinderen

Oplage 15

Aantal bladzijden 34

Afmetingen 20,5 × 20,5 cm

Letter Times New Roman

Papier binnenwerk HV Bond Verge 70 gr

Druk binnenwerk lino, ets, stempeldruk, sjabloon

Papier omslag linnen

Druk omslag lino

Binder Jeroen Beets

Bindwijze genaaid gebonden

Hoe maak je een boek, hoe maak je illustraties met verschillende druktechnieken en hoe schrijf je een verhaal? Dat waren de uitgangsvragen van dit educatieve project. Daarnaast leerden de Amsterdamse kinderen over de historische gebouwen bij hen in de buurt.
Ieder kind maakte een eigen boek met tekst en illustraties en uit alle exemplaren werden de mooiste illustraties gekozen. We zien lino’s, etsen en sjabloondruk. Samen met het beste verhaal vormden die het eindresultaat dat in een oplage van 15 werd gemaakt.
Het geheel is charmant rommelig. De schut­bladen zijn gemaakt van schilderingen van de kinderen, met lekker dikke klodders verf. Ook de inkt is scheutig gebruikt hier en daar.
Aan de typografie van de (zo te zien geprinte) tekst is niet veel aandacht besteed, maar wel voorzien van beginkapitalen die door de kinderen uit lino zijn gesneden.
Het omslag is lino gedrukt op linnen. De letters van de titel detoneren wat bij de rest van het boek, maar dat doet niets af aan het plezier dat van dit werk afstraalt.

Mooi Marginaal