Zetten en drukken met de nodige moet

Zetten en drukken met de nodige moet

De Drukpers, 2017

Inzender Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Plaats van uitgave Schoonoord

Oplage 200

Aantal bladzijden 32

Afmetingen 20,2 × 13,2 cm

Letter Annonce, Arsis, Atlas, Baskerville, Bodoni, Clarendon, Columbia, Duo solid, Fallstaf, Iris, Lectura, Libra, Nobel, Oud Hollands, Pascal, Perpetia, Promotor, Rondo, Scriba, Studio, Times, Univers, Volta.

Papier binnenwerk Biotop crème 110 grams

Druk binnenwerk Boekdruk

Papier omslag Popset 115 grams

Druk omslag Boekdruk

Drukker Harm van der Tuuk

Binder Corry Bonthuis

Bindwijze Cahiersteek

Grafische werkplaats De Drukpers in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord (Drenthe) toont aan de bezoekers hoe een drukkerij uit de eerste helft van de 20e eeuw werkte. Het is de voortzetting van het Grafisch Proeflokaal Orvelte (GPO) dat in januari 2014 de deuren sloot.
Deze letterproef werd vorig jaar gerealiseerd door dertien vrijwilligers van het museum. Ze mochten elk één of meer pagina’s bedenken en vormgeven. Als je weet dat slechts twee onder hen grafisch geschoold zijn, dan kan je niet anders dan onder de indruk zijn van dit werkstuk. We kunnen zien dat de vrijwilligers beschikken over een ruime keuze aan letter­types en alles mag uit de kast komen! Helemaal warm worden we van de Rondo en de Pascal van Lettergieterij Amsterdam en van de Scriba van Enschedé. Het doet deugd om te zien met hoeveel plezier dit gemaakt is. Dit smaakt naar meer.

Mooi Marginaal